HVEM ER VI

MC-Bauchemie blev grundlagt for over 60 år siden og er en af de førende internationale producenter af byggekemiske produkter og teknologier. Med mere end 2.800 medarbejdere i over 40 lande har MC opnået et godt ry for sofistikerede og avancerede løsninger og teknologier. Siden tre generationer har MC-Bauchemie fungeret som en privatejet virksomhed, der søger langsigtede perspektiver og konsistens i sine relationer.

 

>> klik her for at åbne billedbrochuren til MC

Vi tager bygning alvorligt.

Be Sure. Build Sure.
HVAD MOTIVERER OS

Hvert produkt kan spille en afgørende rolle for at sikre integriteten af både en hel struktur og ethvert reparationsarbejde, der udføres på den. Hvis der vælges forkerte materialer eller de bruges forkert, kan det medføre skader på bygningskomponenter og i ekstreme tilfælde kan det endda bringe liv i fare. Derfor er vi så omhyggelige med hvert eneste projekt.

Vi giver vores kunder individuel rådgivning og leverer den bedste løsning - hvilket også sikrer større tryghed for alle involverede.

Vi betragter byggeri som en alvorlig sag.

Vær sikker!

HVORDAN VI ARBEJDER

Vi kombinerer ekspertisen fra mineraloger, betonteknologer og materialeforskere fra vores interne laboratorier med viden fra vores bygningsingeniører og specialrådgivere fra forskellige steder rundt om i hele verden. Ved at opretholde korte kommunikationsveje arbejder disse eksperter sammen, hvor det er nødvendigt, for at finde den mest passende løsning til de specifikke opgaver, som planlæggere, entreprenører og klienter står overfor. De rejser overalt for at sikre, at hver løsning implementeres korrekt og pålideligt.

 • Innovative produkter og løsninger
 • 10% af arbejdsstyrken i afdeling for forskning og udvikling
 • Teknisk support og kundefokus
 • Topmoderne produktionsteknologi
 • Teknisk dokumentation og kvalitetskontrol
 • Konstant dialog med markedet

FORRETNINGSDIVISIONER

Vores kunder har meget individuelle krav, hvad enten det drejer sig om fremstilling af beton eller til konstruktion og reparation af anlæg, industrielle bygninger, lav- eller højhuskonstruktioner. Derfor giver vi vores kunder skræddersyede løsninger inden for følgende tre markedssegmenter: MC til betonindustri, MC til infrastruktur og industri og MC til bygninger.

 • MC til betonindustri

  Producenter af færdigblandet beton, præfabrikerede betonkomponenter og betonvarer drager fordel af den høje kvalitet af vores beton- og mørtelblandinger, vores hærdnings- og frigørelsesmidler samt vores kosmetiske betonprodukter.

 • MC til infrastruktur og industri

  Planlæggere, arkitekter, udviklere, offentlige myndigheder og konstruktører kan stole på den høje tekniske kvalitet af vores beskyttelses- og reparationssystemer til tekniske strukturer og industribygninger, som er bakket op af et unikt serviceniveau og support.

 • MC til bygninger

  Iværksættere, udviklere, arkitekter, planlæggere og konstruktører finder de bedste løsninger til bygningskonstruktion hos MC - lige fra planlægnings- og udbudsfasen til implementering.

MC TIL DETAILBRANCHEN

Ud over direkte salg, der udnytter vores egen tekniske ekspertise, leverer MC også produkter til branchen, så forhandlere også kan drage fordel af den kvalitet, der opnås takket være vores omfattende forskning og udvikling. Vi markedsfører vores handelsprodukter under forskellige mærker med tilhørende kommunikations- og porteføljestrukturer, der er tilpasset hver enkelt målgruppe.

 • Botament®

  I mere end 20 år har navnet Botament stået for produktsystemer og specialkonstruktionsmaterialer af professionel kvalitet, der fås i butikker med fliser og byggematerialer.

 • Ultrament®

  Ultrament-produkter har været tilgængelige fra specialforhandlere og gør-det-selv-forhandlere i mere end 35 år.

STØTTER KUNDER I ALLE ASPEKTER

"Vi betragter kunden som en langsigtet partner og opbygger et tæt personligt forhold."

Dette citat fra vores grundlægger Heinrich W. Mueller (*1915/†2010) er fortsat et af vores hovedprincipper. Vi tager os god tid til fuldt ud at forstå vores partneres udfordringer og behov. Fra start til slut sørger vi for, at vores kunde får den bedst mulige støtte og rådgivning.

VI LEVERER IKKE BARE PRODUKTER TIL VORES KUNDER

Uanset om det er på klientens kontor eller på byggestedet, er vi altid der, hvor vores partnere har brug for os. Vi lytter omhyggeligt og sætter os ind i kundens rolle for virkelig at forstå kundens ønsker og behov. Takket være årtiers erfaring, forskning og udvikling ved vi, hvordan man kommer finder årsagen til et problem og producerer detaljerede løsninger for at opnå det forventede resultat.

 • Personligt skræddersyet specialistrådgivning og support
 • Individuelle, praktiske løsninger bakket op af årtiers erfaring
 • Skræddersyede løsninger

UDDANNELSE OG TRÆNING

Den største del af et projekts succes afhænger af kapacitet og viden hos de involverede mennesker. Derfor er et af vores hovedmål at forbedre den samlede viden om markedet. Vi ønsker at sikre, at alle interessenter kan få adgang til de oplysninger, der er nødvendige for at gennemføre deres projekt tilfredsstillende. Derfor kører vi forskellige nationale og internationale kurser og begivenheder, hvor vi fremmer information om nye tendenser inden for byggeri, og forklarer, hvad der skal gøres for at sikre, at en teoretisk løsning bliver til praktisk succes.

 • Kontinuerlig overførsel af know-how
 • Kurser og seminarer om anvendelse
 • Uddannelse og certificering af konstruktører
 • Tilstedeværelse på universiteter og institutter

DIALOG MED MARKEDET

Udover at træne markedet udvikler vi platforme, der fungerer som en effektiv udveksling af know-how indenfor byggesektoren. Et godt eksempel er MC-Forum, som er en velkendt begivenhed, hvor branchefolk giver information og diskuterer generelle udviklinger og tendenser på markedet. Udvekslingen af information hjælper både vores kunder og os med at holde os opdateret med den nyeste ekspertise og være forberedt på fremtidige udfordringer.

 • MC-Forum og relaterede symposier
 • Dialog med branchefolk
 • Udveksling med kunder og andre interessenter

Altid et skridt foran standarden

F & U-arbejdet, der går ind i etableringen af nye produkter og systemer, er integreret i vores virksomhedskultur og en stor bidragyder til vores succes. I løbet af de sidste fem årtier har vi udviklet flere produkter, der er blevet industrielle standarder.

DEDIKERET TIL INNOVATION

Forsknings- og udviklingsarbejdet med etablering af nye produkter og systemer er integreret i vores virksomhedskultur og er en vigtig del af vores succes. En tiendedel af vores arbejdsstyrke er ansat i divisionen Forskning og Udvikling. Vi bidrager regelmæssigt til nationale og internationale forskningsprojekter og samarbejder med universiteter og eksterne materialetestinstitutter.

 • 10 % af arbejdsstyrken er ansat i Forskning og Udvikling
 • Et af branchens største produktsortimenter
 • Dialog med kunder for løbende forbedring

VI BIDRAGER TIL AT SÆTTE NYE STANDARDER FOR FREMTIDEN

Vi leverer innovative ideer og løsninger, der er tilpasset specifikke krav fra vores partnere og deres projekter. Gennem de sidste fem årtier har vi udviklet en række produkter og systemer, der er blevet industrielle standarder og som tilbyder adskillige værdiskabende fordele såsom tidligere uopnåelig ydelse, lettere anvendelse under vanskelige vejrforhold, forbedret ressourceeffektivitet og ikke mindst større arbejdssikkerhed.

GLOBAL FREMSTILLING

Ved hjælp af de mest avancerede teknologier kombineret med vores medarbejderes omfattende ekspertise producerer vi byggematerialer af højeste kvalitet på mere end 20 produktionsanlæg rundt om i verden. Alle vores aktiviteter er baseret på principperne om kvalitet og kundeengagement, og vores produktionsaktiviteter er styret af de samme principper.

 • Banebrydende PCE-produktion
 • Kvalitetsstyringssystem
 • ISO 9001-certificering
 • Sundheds- og sikkerhedssystem

INNOVATIONS

 • Expert Proof

  Expert Proof en innovativ polymerbaseret limningsteknologi, der leverer en ny løsning til vandtætning i byggebranchen. Expert Proof tykke belægninger er 100 % bitumenfrie løsninger til vandtætning.

 • DySC® teknologi

  Med DySC® (Dynamic SynCrystallization) har vi udviklet en revolutionerende teknologi, der stort set eliminerer porøsitet i cementbundne byggematerialer og giver byggematerialer med ekstrem modstand, uigennemtrængelighed og holdbarhed.

 • PCE teknologi

  Vi fremstiller en ny generation af beton- og mørtelblandinger på basis af polycarboxylatethere (PCE). Vores egen, patenterede proces sammen med den nyeste teknik giver os mulighed for at udvikle, teste og producere blandinger af beton og mørtel uafhængigt, hurtigt, mere præcist og tilpasset kundens behov.

HISTORIEN BAG MC

Fra lokal tysk virksomhed til globalt selskab. Fra 25 til mere end 2.700 ansatte. En kort oversigt over MC-Bauchemie - en succeshistorie.

 • 1960’ERNE OG 1970’ERNE
  STARTEN

  Heinrich W. Müller (*1915 / †2010) grundlagde virksomheden i Essen, en del af Ruhr-regionen, i 1961. I 1963 byggede han et produktionsanlæg til blandinger af beton og mørtel i Bottrop, en nærliggende by Essen. I de efterfølgende år voksede virksomheden støt og jævnt. I løbet af 1970'erne spredte MC sin forretning til hele Vesttyskland. Ekspansionen ud over Tysklands grænser begyndte i 1970 med etableringen af en afdeling i Frankrig.

 • 1980'ERNE
  UDVIDELSE TIL EUROPA OG ANDRE KONTINENTER

  Da virksomhedens stifters sønner - Dr.-Ing. Claus-M. Müller og Dr. jur. Bertram R. Müller (*1952/†2012) – blev medlemmer af bestyrelsen, accelererede MC-Bauchemie ekspansionen i Europa. Efter vores søsterselskab var etableret i Irland, blev der hurtigt etableret adskillige yderligere datterselskaber i Europa, og fra midten af 1980'erne også endnu længere væk: i januar 1985 grundlagde MC sit første selskab uden for Europa i New Bombay, Indien.

 • 1990’ERNE
  EFTER BERLINMURENS FALD

  Efter de politiske ændringer, der fandt sted i Østeuropa og efter Tysklands genforening, begyndte MC i 1990 at opbygge salgs- og distributionsorganisationer i det østlige Tyskland og etablerede i de følgende år salgs-, distributions- og produktionsfaciliteter i andre central- og østeuropæiske lande, såsom Polen, hvor MC startede sine aktiviteter i 1993.

 • 2000’ERNE
  INTERNATIONALISERINGEN FORTSÆTTER

  Efter årtusindskiftet gjorde MC yderligere fremskridt på det internationale marked: MC Brazil blev dannet som en regional produktionsplatform til at betjene Sydamerika, mens MC-Taiwan blev etableret for at deltage i et af de største byggeprojekter, Taiwan nogensinde har set, nemlig det nye højhastighedstog.

 • 2010'ERNE
  EKSPANSION I ASIEN OG SYDAMERIKA FORTSÆTTER

  I 2012 startede MC sin egen virksomhed i Guinea for at få fodfæste på det voksende vestafrikanske marked. Senere følger et andet firma i Ghana. Ekspansionen i Sydamerika og Asien fortsætter også: i 2015 grundlagde MC et joint venture i Chile, MC Bautek Chile, og i 2017 et andet joint venture MC-BIFI Bauchemie i Vietnam.

 • 2020'ERNE
  Vækst og internationalisering fortsætter

  Udvidelses- og internationaliseringsprocessen fortsætter i 2020'erne. I 2020 etablerer MC sit eget selskab i Filippinerne. Et år senere overtager det aktiemajoriteten i en virksomhed i Bolivia. I Tyskland udvider MC sin position i byggedistributionssektoren ved at opkøbe en anden virksomhed. I slutningen af 2021 fejrer MC sit 60-års jubilæum og indleder jubilæumsåret.

FRA 25 TIL MERE END 2.700 MEDARBEJDERE

I dag er den familiedrevne virksomhed en af de førende internationale producenter af byggekemiske produkter og teknologier. Den ledes af Dr. Ekkehard zur Mühlen og Nicolaus Müller, grundlæggerens barnebarn. MC forsker i, udvikler og producerer specialbyggematerialer og produktsystemer til både nybyggeri og reparation og restaurering af alle slags konstruktioner og opererer i mere end 40 lande rundt om i verden - fra Sydamerika og Europa over Mellemøsten og Afrika til Sydøstasien.

abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123